ECHTSCHEIDINGSBEMIDDELAARS

Echtscheidingsbemiddelaars (scheidingsbemiddelaars) en collaborative divorce advocaten vinden in Nederland op plaats.

echtscheidingsbemiddelaars.nl

Collaborative divorce advocaten

Hier vindt u collaborative divorce advocaten of advocatenkantoren gespecialiseerd in collaborative divorce op plaats in Nederland

Collaborative Divorce door advocaten

Tussen echtscheidingsmediation en procederen in vinden we nog een andere vorm van scheiden, namelijk de “Overlegscheiding”, oftewel “Collaborative Divorce”.

Bij deze manier van scheiden draait het vooral om wederzijds respect. De betrokken advocaten van beide partners streven naar een oplossing die recht doet aan de belangen van beide partijen. Zij werken op een coöperatieve en niet op een competitieve wijze. Zij zijn getraind om de emoties zoals woede, frustratie en verdriet, die vaak met een scheiding gepaard gaan, te herkennen en in goede banen te leiden. De advocaten begeleiden en coachen en de echtscheiding verloopt hierdoor op een integere wijze. Van tevoren spreekt men af met elkaar om transparant, eerlijk en constructief te werk te gaan.

Zo wordt een win- win situatie gecreëerd in plaats van een win- lose situatie.

Als er geen evenwicht heerst tussen de betrokken partners op het gebied van kennis, macht en/ of emoties, is echtscheidingsmediation helaas een ongeschikt middel als conflict oplossing. Dan zou er voor Collaborative Divorce gekozen kunnen worden.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands